Hoe draag je gripsokken tijdens de wedstrijd?

Gripsokken zitten fantastisch. Ze zorgen voor meer comfort. Daarnaast verkleinen het risico op tal van voet- en enkelblessures. Maar vaak zijn het halfhoge sport sokken, en kan je deze dus niet zomaar dragen tijdens een wedstrijd of match. Wij leggen je hier uit hoe je dat doet. Onderaan deze blog vind je ook een instructievideo terug.

 

Stap 1: Doe je gripsokken aan

Deze stap spreekt voor zich. Je begint met je gripsokken aan te doen. Belangrijk is dat je er geen andere sokken over aan doet. De antislip pads moeten namelijk in contact zijn met je schoenen. We raden je aan om geen andere sokken onder de gripsokken te dragen. Onze PlayWear gripsokken zijn zo ontworpen dat ze nauw aansluiten aan je voet. Zo garanderen we de beste grip, ook in je gripsok.

 

Stap 2: Knip de voet van je lange voetbalkousen

Dit is dus wat er voor zorgt dat je je gripsokken kan dragen in combinatie met lange voetbalkousen. Door de voet van je lange voetbalsokken te knippen, houd je alleen nog het stuk over dat je onderbeen bedekt. Later, in stap 4, trek je deze aan over je scheenbeschermers.

 

Stap 3: Plaats je scheenbeschermers onder je gripsokken

Om je scheenbeschermers goed op z'n plaats te houden, stop je deze best tot ongeveer halfweg onder je gripsokken. Zo moet je geen hele wedstrijd bezig zijn met het goed plaatsen van je scheenbescherming.

 

Stap 4: Doe je afgeknipte voetbalkousen aan over je scheenbeschermers

Na deze stap ben je (zo goed als) klaar om aan de wedstrijd te beginnen! Best draag je dezelfde kleur van gripsokken als van je lange voetbalsokken. Zo krijg je het minst tegenstrijd van de arbitrage. Je kan ook altijd voor een Braziliaanse uitstraling gaan door witte gripsokken te combineren met de kleur van je clubkousen.

 

Stap 5: Doe je voetbalschoenen aan

Voilà, je kan het veld op! Met alle voordelen van gripsokken. We hebben nog een bonus hieronder.

 

Bonus: Doe tape over je afgeknipte lange voetbalkousen

Om je gripsokken en afgeknipte voetbalsokken nog beter één geheel te laten vormen, kan je over de rand van je afgeknipte sokken speciale sokkentape doen. Waar vind je die? Hier!