Over Ons

Als enthousiaste en ambitieuze voetballers op een semi-professioneel niveau zijn wij steeds op zoek naar manieren om ons spel naar een hoger niveau te tillen. Hongerig naar de beste versie van onszelf spenderen we uren op het veld, maar ook ernaast. 
Die vele uren extra training bracht ook zijn nadelen mee: irritaties (blaren, blauwe teennagels, drukpunten), vermoeide en verkrampte voeten tot zelfs een achillespeesontsteking. In plaats van meer te trainen, moesten we meer rust nemen.
Daarbovenop was het moeilijk om één betrouwbaar platform te vinden met onderbouwde info en praktische tools om onze game naar het volgende level te brengen.

Tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen in de zomer van 2019, kregen we op de warme synthetische velden meer last van onze voeten. Ook het glijden van doorweekte kousen in natte schoenen bij slecht weer, was voor ons niet meer van deze tijd. Na een achillespeesblessure het seizoen ervoor, zochten we een oplossing. Onze voeten zijn de basis van sporten. Ze verdienden extra comfort zodat we meer en beter konden trainen én presteren.

De eerste test met onze gripsokken was meteen een voltreffer: van richting veranderen, versnellen en afremmen voelden nog nooit zo comfortabel aan. Na verder optimaliseren van onze gripsok waren ook professionele atleten van de eerste kennismaking overtuigd: van voetballers Bjorn Engels, Yannick Thoelen, Maarten Vandevoordt, Lennart Mertens,… tot Belgian Cat Antonia Delaere, proftennisser Michaël Geerts en tot eerste klasse basketballers. Ook clubs KV Mechelen, KMSK Deinze, BCO Opwijk,… kiezen voor PlayWear.

PlayWear blijft innoveren op vlak van materiaal en op vlak van trainingsmethodes. Wij willen het platform worden voor alle atleten met een droom, met een ongestilde honger om zich te verbeteren. De beste gripsokken, nieuwe producten, training/lifestyle programma’s voor atleten en continu tips & trics is wat je van ons kan verwachten.

 • Jef Uyttersprot

  Founder.

  De passie voor sport en de ingebakken wil om anderen te helpen, zorgde in 2019 voor de oprichting van PlayWear

 • Sander Gustin

  Performance Expert.

  Als kinesist, fysiotherapeut, osteopaat en dry-needling expert is Sander een brok kennis. Steeds wild enthousiast om zich verder te verdiepen in zijn vak. Allemaal met 1 doel voor ogen: atleten optimaal laten presteren.

 • Belo Bandombele

  Personal Coach.

  De man achter LyonDream. Belo coacht individueel profvoetballers en opkomend talent. Het is zijn missie om voetballers slimmer, technischer en kortom completer te maken.