WAT ZIJN GRIPSOKKEN?

Gripsokken zijn technische sportsokken. Ze hebben grippads op de zool en de hiel. Die grippads zorgen er voor dat je voet niet meer beweegt of schuift in je schoen tijdens explosieve richtingsveranderingen, sprongen, versnellingen of bij het afremmen.

IK WIL NU AL BESTELLEN

WAAROM GRIPSOKKEN DRAGEN?

Wanneer je voet schuift of beweegt in je schoen, zijn daar een aantal negatieve gevolgen aan verbonden. Niet alleen op vlak van blessures, maar ook voor je prestaties is het verre van optimaal.

Gripsokken basketball waarom gripkousen basketbal

GA VOOR GRIP EN VERMIJD BLESSURES

Als je voet tijdens het basketballen beweegt in je schoen, dan ga je jezelf met je tenen letterlijk proberen vastgrijpen om niet meer te schuiven. Hierdoor moeten je voetspieren extra werken en kunnen ze overbelast geraken. Dat zorgt op zijn beurt voor extra belasting op de achillespees, met irritaties en mogelijks ontstekingen tot gevolg. Daarnaast ontwikkel je blaren door de wrijving tussen je schoen en je voet. Door gripsokken te dragen neem je die beweging en wrijving weg. Zo vermijd je blaren, voet- & achillespeesblessures!

Gripsokken basketball waarom gripkousen basketbal

PRESTEER OPTIMAAL...

... Je verdient het! Gripsokken zorgen ervoor dat je geen kracht verliest en een maximale kracht behoudt in de afzet van voet naar voet. Ze geven je een perfecte stabiliteit. Je bent voortaan niet meer afgeleid door het schuiven van je voeten in je voetbalschoenen. Er gaat geen kracht en snelheid verloren domweg door verkeerde kousen te dragen. Je maakt nòg betere acties op hoge snelheid en je kan eenvoudiger anticiperen. Weg met zorgen over last aan je voeten. Gripsokken zijn dus de ideale beslissing om je eigen prestaties naar een hoger niveau te tillen! 

Eerste keuze van profs

 • Thibaut Vervoort PlayWear Gripsokken 3x3 fiba basketbal basket basketbalsokken

  Thibaut Vervoort

 • Antonia Delaere PlayWear Gripsokken basketbal sportsokken basketbalsokken

  Antonia Delaere

 • Bryan Anthony De Valck Gripsokken sportsokken basketbal

  Bryan Anthony De Valck

 • Julie Vanloo Gripsokken Basketball Belgian Cats sokken

  Julie Vanloo

 • Becky Massey Belgian Cats PlayWear gripsokken wit

  Becky Massey

 • Nick Celis 3x3 Team Antwerp Basketbal PlayWear Gripsokken

  Nick Celis

 • Elite Academy Antwerpen basketbal training indoor gripsokken

  Elite Academy Antwerp

 • Elite Academy Antwerp Kleding sokken gripsokken basketball

  Elite Academy Antwerp

1 van 8

Om op en top te presteren, moeten alle factoren optimaal zijn: snelheid, oefening, behendigheid, kracht, maar ook comfort. Daarom vertrouwen profspelers op de gripsokken van PlayWear. Antonia Delaere mogen wij daarom ook onze brand ambassador noemen!

Van het opkomende 3x3 tot het populaire 5x5 basket. Spelers van allerlei profclubs spelen met PlayWear gripsokken. Welke spelers en clubs, ontdek je op ons Instagram profiel!